Winter BOB-campagne 2022 - 2023

Van 25 november 2022 tot 30 januari 2023 voerden wij intensief alcoholcontroles uit op het grondgebied van PZ kanton Borgloon. Tijdens deze editie van de winter BOB-campagne blies 2,75% van de gecontroleerde bestuurders positief. 

winter bob

In totaal werden er tijdens deze campagne op de kop 1 200 testen uitgevoerd. Dit zijn er beduidend meer dan tijdens de vorige twee campagnes. 

Uit de resultaten van de campagne blijkt dat 2,75% van de bestuurders positief testte. Hiermee scoort de politiezone toch iets hoger dan het provinciale gemiddelde van 1,04%. In vergelijking met de vorige winter bob-campagne waar 3,7% van de gecontroleerde bestuurders positief blies, is dit nu wel een beter resultaat. 

Het einde van deze campagne betekent natuurlijk niet het einde van de alcoholcontroles! Ondanks een duidelijke daling van het aantal gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol, moeten we blijven strijden om bestuurders ervan te overtuigen niet te rijden wanneer ze gedronken hebben. Enkel zo kunnen we bijdragen aan het waarborgen van de verkeersveiligheid.  

Labels