VERBOD OP KAMPVUREN

Wo 04.07.2018 - 9:17

Het agentschap voor Natuur en Bos waarschuwt voor erg droge en dorre vegetatie. Sinds 1 juli 2018 geldt er een code rood voor brandgevoeligheid in heel Limburg.

Gelet op de extreme droogte werd beslist dat er vanaf 3 juli 2018 aan absoluut verbod op kampvuren geldt in heel Limburg. Deze beslissing blijft van kracht zolang code rood gehanteerd wordt en tot tegenbericht.

Alle informatie is terug te vinden op de volgende website: https://www.risico-info.be/nl/risicos/natuurlijke-risicos/bosbranden.

BOB en trots erop

Ma 02.07.2018 - 15:19

In het kader van de BOB-campagne worden er in onze politiezone regelmatig alcoholcontroles georganiseerd. Zo ook afgelopen weekend. In de nacht van zaterdag op zondag stond er een verkeersdispositief opgesteld in Heers op de Steenweg, in Borgloon op de Sint-Truidersteenweg en in Kortessem op de Tongersesteenweg.

In totaal werden 270 alcoholtesten uitgevoerd. Slechts 8 bestuurders bleken een glaasje teveel op te hebben.

Er werden nog 11 andere overtredingen vastgesteld waaronder het niet in orde zijn met de verzekering, de keuring of de verlichting van het voertuig en het niet dragen van het rijbewijs of identiteitskaart.

Nieuw aangiftesysteem voor bewakingscamera's

Do 07.06.2018 - 16:03

Een nieuw aangiftesysteem voor bewakingscamera's is sinds 25 mei 2018 beschikbaar.

Ongeacht of u een camerabewakingssysteem gebruikt aan de ingang van uw woning, in een supermarkt, of zelfs op een industriële site, let op! Vanaf 25 mei 2018 treden de wijzigingen met betrekking tot het gebruik van bewakingscamera's in werking. Voortaan dienen uw bewakingscamera's te worden aangegeven bij de politiediensten.

Vóór 25 mei 2018 moest elke bezitter van bewakingscamera's zijn camera's aangeven via het elektronisch loket van de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (CBPL). Voortaan moeten bewakingscamera's worden aangegeven via een elektronisch loket dat eveneens de aangiften van alarmsystemen ontvangt (www.aangiftecamera.be).

Aangezien het nieuwe aangifteformulier verschilt van het vorige, wordt bepaald dat alle verantwoordelijken voor de verwerking (behalve de politiediensten, die niet meer onderworpen zijn aan de camerawet) opnieuw aangifte moeten doen van hun camerabewakingssysteem via het nieuwe systeem.

Om hen de tijd te geven om zich in orde te stellen, heeft de wetgever een termijn van 2 jaar voorzien, namelijk tot 25 mei 2020. Men moet erop toezien dat zijn aangifte up-to-date is, door deze ten minste jaarlijks te valideren.

U vindt alle informatie hierover vergezeld van een praktische handleiding op volgende website: https://www.besafe.be/nl/veiligheidsthemas/camera/aangiftesysteem/algemene-informatie.