Twee verdachten van mogelijke drughandel aangehouden.

Do 30.11.2017 - 18:55

De lokale recherche van de politiezone Kanton Borgloon startte enkele weken gelden een onderzoek op naar de mogelijke verspreiding van drugs door een 39 jarige inwoonster uit Alken en een 52 jarige man uit Bilzen.
Na het verzamelen van de nodige aanwijzingen, werden huiszoekingen uitgevoerd.
Tijdens een huiszoeking in Alken vonden de speurders, met bijstand van de Interventiedienst van PZ Kanton Borgloon, speed en XTC pillen aan, naast aanwijzingen van verkoop van drugs.
Tijdens een huiszoeking in Bilzen, die werd uitgevoerd met bijstand van een drugshond van de Federale Politie en een interventieploeg van de PZ Bilzen-Hoeselt-Riemst, vonden de speurders een zeer grote hoeveelheid XTC pillen naast cannabis, speed, Kamagra en een handvuurwapen.
De beide verdachten werden gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Tongeren.
Hij besloot vandaag om beide verdachten aan te houden, ze werden overgebracht naar de gevangenis van Hasselt.
Het verder onderzoek wordt gevoerd door de lokale recherche van de PZ Kanton Borgloon.

35-jarige inwoner uit Borgloon gearresteerd wegens drugshandel

Wo 22.11.2017 - 11:58

Afgelopen zaterdagnacht werd een 35-jarige inwoner uit Borgloon door onze politiedienst gearresteerd. Hij werd verdacht van drugshandel in een lokale discotheek, waar eerder op de avond een druggebruiker staande werd gehouden door het beveiligingspersoneel. Deze gebruiker verklikte zijn dealer, die uiteindelijk gearresteerd werd.

Tijdens zijn arrestatie had de Loonse verdachte nog een hoeveelheid GHB, vloeibare XTC, op zak. Bij de daaropvolgende huiszoeking werden dealershoeveelheden van ondermeer GHB en speed aangetroffen.

De verdachte, waartegen reeds een politioneel onderzoek liep, werd verhoord over zijn mogelijke drugshandel. Hij werd gisteren voorgeleid bij de Tongerse onderzoeksrechter, die hem liet opsluiten in de gevangenis van Hasselt.

De lokale recherche van onze politiezone voert het verdere onderzoek.

Resultaten SLIM-actie 19/11/2017

Ma 20.11.2017 - 12:07

We mogen spreken van een vruchtbare samenwerking tussen onze politiezone en de Vlaamse Verkeersbelastingsdienst tijdens de verkeerscontrole van afgelopen zaterdag.

Tussen 15:45 uur en 21:30 uur werden zowel in Borgloon, Heers als in Kortessem 913 voertuigen gescand door de ANPR-camera en 98 bestuurders gecontroleerd op alcohol in het verkeer en andere overtredingen. Tegelijkertijd werden 1862 voertuigen gecontroleerd op overdreven snelheid. Al deze controles leverden de volgende resultaten op:

RESULTATEN POLITIEZONE

  • Van de 98 gecontroleerde bestuurders op overmatig alcoholgebruik achter het stuur, had slechts 1 bestuurder teveel op!
  • 9 PV's van Waarschuwing voor verschillende soorten overtredingen: verzekering, rijbewijs, reproductie kentekenplaat, schouwing.
  • 3 onmiddellijke inningen voor reproductie kentekenplaat en schouwing.
  • 12,7% van de gecontroleerde bestuurders werd betrapt op een overdreven snelheid.
  • 1 voertuig werd onderschept en diens rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen.

RESULTATEN VLAAMSE VERKEERSBELASTINGSDIENST

  • 19 PV's werden opgesteld voor 4286,14 euro.
  • 2 voertuigen werden getakeld voor een openstaande boete van 2700,43 euro.
  • 3 PV's voor buitenlandse kentekenplaten.
  • 2 PV's voor het niet aangeven van de handelaarsplaten.