Twee verdachten van diefstallen opgepakt

Vr 04.08.2017 - 15:55

In de nacht van maandag op dinsdag werd melding gemaakt van inbraken in enkele in aanbouw zijnde woningen te Vliermaal - Kortessem.

In de onmiddellijk omgeving werd door de Interventiediensten van de PZ kanton Borgloon en PZ LRH een verdacht voertuig en persoon opgemerkt. Uit verder onderzoek bleek deze 24 jarige Alkenaar betrokken te zijn bij deze inbraken. Hij werd gearresteerd en er werd een huiszoeking uitgevoerd in zijn woning.Na verhoor door rechercheurs van de PZ kanton Borgloon werd hij voorgeleid bij de Onderzoeksrechter, die hem onder strikte voorwaarden liet beschikken.

Na verder onderzoek werd afgelopen dinsdag een 39 jarige verdachte, momenteel verblijvende te Alken, gearresteerd. De verdachte, die pas recentelijk vrij was uit de gevangenis, werd verhoord door de rechercheurs. Hij werd gisteren voorgeleid bij de Tongerse onderzoeksrechter. Na zijn verhoor besliste de Onderzoeksrechter om de verdachte onder aanhoudingsmandaat te plaatsen en terug te laten opsluiten in de gevangenis te Hasselt

Mogelijke linken met andere feiten worden onderzocht door de speurders van de lokale recherche van de PZ kanton Borgloon.

Aanhouding van verdachte na inbraak in motorhandel te Alken

Vr 14.07.2017 - 15:53

In de nacht van woensdag op donderdag werd er ingebroken in een motorhandel te ALKEN. Meerdere verdachten verschaften zich toegang tot de garage van deze handelszaak en gingen aan de haal met quads en een motorfiets.

De opgeroepen politiepatrouilles, die snel ter plaatse kwamen, konden enkele verdachte personen opmerken op de N80 te ALKEN. Na een achtervolging werden verscheidene gestolen quads achtergelaten door de daders die het op een lopen zetten. In hun zoektocht slaagden interventie-inspecteurs van Politiezone Limbrug Regio Hoofdstad die bijstand leverden, erin om 1 verdachte te arresteren.

De 18-jarige verdachte uit Genk werd vervolgens verhoord door rechercheurs van PZ Kanton Borgloon, terwijl o.a. het sporenonderzoek uitgevoerd werd door speurders van PZ LRH.

Donderdagnamiddag werd de verdachte voorgeleid bij de Tongerse onderzoeksrechter. Na zijn verhoor besliste de Onderzoeksrechter om de verdachte onder aanhoudingsmandaat te plaatsen en te laten opsluiten in de gevangenis te Hasselt.

Het verdere onderzoek naar medeverdachten zal onderzocht worden door de speurders van de lokale recherche van de PZ kanton Borgloon.

APP 112 BE

Ma 10.07.2017 - 11:48
APP 112 BE

De app 112 BE is een van de mogelijkheden om de noodcentrales te contacteren als je in nood bent en dringend hulp nodig hebt van brandweer, ambulance en/of politie in België. Het belangrijkste voordeel van deze app is dat je de noodnummers niet moet onthouden en je deze dus ook niet kan vergeten als je in paniek bent. Je klikt gewoon op het icoontje van brandweer, ambulance of politie afhankelijk van de hulp die je nodig hebt.

Natuurlijk blijven de noodcentrales ook bereikbaar via vaste telefoon en GSM!

De noodcentrales kunnen je dankzij deze app gemakkelijker terugvinden. Op een afgelegen plaats, in het midden van een bos of een ingewikkeld netwerk van autostrades kan je vaak zelf niet meteen doorgeven waar je bent. De app stuurt je positie naar de noodcentrale zodra je belt en stuurt daarna elke 30 seconden een update van je positie. Op die manier win je veel kostbare tijd. Heb je de noodcentrales gebeld en reageer je daarna niet meer, laten de noodcentrales je smartphone rinkelen zodat de hulpdiensten je gemakkelijker kunnen terugvinden en helpen.

Doven, slechthorenden of mensen met een spraakstoornis kunnen via een chatfunctie communiceren met de noodcentrale.

Deze app heeft nog een aantal andere voordelen. Je kan bepaalde medische informatie doorgeven, zoals hartproblemen, allergieën, epilepsie, diabetes enzovoort. De operator kan deze informatie doorgeven aan de hulpdiensten die ter plaatse komen.

Alle informatie hierover vind je terug op volgende website: https://www.sos112.be/nl/app.