Verdachte brandstichting gearresteerd

Ma 26.06.2017 - 11:58

In kader van een reeks brandstichtingen werd afgelopen donderdag een 37 jarige inwoonster uit Kuttekoven gearresteerd. De lokale recherche van de politiezone Kanton Borgloon voerde, met ondersteuning van de dienst gedragswetenschappen van de Federale politie, verder onderzoek n.a.v. een reeks brandstichtingen in het dorp Kuttekoven.
Afgelopen donderdag werd de verdachte gearresteerd en verhoord. De verdachte werd vrijdag voorgeleid bij de Tongerse onderzoeksrechter die haar na verhoor onder voorwaarden liet beschikken. Naar aanleiding van dit verhoor werd ook een 69 jarige man gearresteerd. Hij mocht na verhoor beschikken.
Het verdere onderzoek naar haar betrokkenheid of deze van andere verdachten mbt de verschillende branden, zal verder onderzocht worden door de speurders van de lokale recherche van de Pz kanton Borgloon

Vogelgriep: sluiten van de pluimvee- en vogelmarkten

Wo 14.06.2017 - 14:47

Er zijn in ons land in de afgelopen weken opnieuw besmettingen met vogelgriep vastgesteld. Aangezien het steeds hobbyhouders betrof, werden er vooral maatregelen in de onmiddellijke omgeving van de besmetting getroffen. Deze houders hadden in de weken voordien dieren aangekocht op een openbare markt. Markten en andere verzamelingen zijn belangrijke pistes waarlangs het vogelgriepvirus zich gemakkelijk kan verspreiden. Om die reden is dan ook vanaf vandaag de verkoop van pluimvee en vogels op een openbare markt verboden. Daarnaast zijn ook alle verzamelingen met pluimvee verboden, zoals prijskampen en tentoonstellingen.

Bijkomende arrestatie van verdachte cannabisplantage

Vr 02.06.2017 - 13:26

Op 23.05.2017 werd - in navolging van het aantreffen van een cannabisplantage te Jesseren - een 20 jarige man uit Hasselt gearresteerd door de lokale recherche van de PZ Kanton Borgloon.

Uit onderzoek bleek zijn betrokkenheid met de cannabisplantage, die reeds werd ontdekt en ontmanteld werd op 29.01.2017. Speurders arresteerden de verdachte, die kortstondig verbleef in een motel te St. Truiden.

De verdachte werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Tongeren, die de verdachte onder aanhoudingsmandaat plaatste en liet overbrengen naar de gevangenis.

Het verdere onderzoek wordt gevoerd door de lokale recherche van de PZ Kanton Borgloon.