Extra controles op de verlichting van zwakke weggebruikers en bromfietsers

Van maandag 8 januari 2018 tot vrijdag 12 januari 2018 zal onze politiezone extra controles uitvoeren op de verlichting van de zwakke weggebruikers op onze straten.

Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is.

"Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien waar je fietst, maar ook vooral om goed zichtbaar te zijn voor de andere zwakke weggebruikers. Je veilig voelen in het verkeer begint met je zichtbaar maken, dus val op! Als iedere fietser nu zijn licht zou aandoen, dan zou dat veel onnodige slachtoffers schelen."

Fietsverlichting is dus het minimum! Maar het is nog beter om de verlichting te combineren met fluovestjes en andere fluo-gadgets. Alles wat je helpt om beter op te vallen in het donker, is een meerwaarde. Hetzelfde principe geldt voor fervente wandelaars en lopers. Zelfs viervoeters hebben er baat bij om gezien te worden in het verkeer.