Twee verdachten van diefstallen opgepakt

Vr 04.08.2017 - 15:55

In de nacht van maandag op dinsdag werd melding gemaakt van inbraken in enkele in aanbouw zijnde woningen te Vliermaal - Kortessem.

In de onmiddellijk omgeving werd door de Interventiediensten van de PZ kanton Borgloon en PZ LRH een verdacht voertuig en persoon opgemerkt. Uit verder onderzoek bleek deze 24 jarige Alkenaar betrokken te zijn bij deze inbraken. Hij werd gearresteerd en er werd een huiszoeking uitgevoerd in zijn woning.Na verhoor door rechercheurs van de PZ kanton Borgloon werd hij voorgeleid bij de Onderzoeksrechter, die hem onder strikte voorwaarden liet beschikken.

Na verder onderzoek werd afgelopen dinsdag een 39 jarige verdachte, momenteel verblijvende te Alken, gearresteerd. De verdachte, die pas recentelijk vrij was uit de gevangenis, werd verhoord door de rechercheurs. Hij werd gisteren voorgeleid bij de Tongerse onderzoeksrechter. Na zijn verhoor besliste de Onderzoeksrechter om de verdachte onder aanhoudingsmandaat te plaatsen en terug te laten opsluiten in de gevangenis te Hasselt

Mogelijke linken met andere feiten worden onderzocht door de speurders van de lokale recherche van de PZ kanton Borgloon.

Contacteer ons

Dringende politiehulp
101

Algemene informatie
011 49 44 00