Niet-dringende aangiften voortaan op afspraak bij politie Heusden-Zolder

Politiezone Heusden-Zolder werkt vanaf 1 maart 2024 enkel op afspraak voor niet-dringende aangiften.

Commissariaat

Een afspraak maken gebeurt online via de site van de lokale politie www.politie.be/5375. Wanneer er geen internet ter beschikking is of wanneer er vragen zijn, kan men nog steeds tijdens de openingsuren terecht bij onze medewerkers voor het maken van een afspraak. Dit kan zowel fysiek aan het onthaal als telefonisch via het telefoonnummer 011/450.111. 

Werken op afspraak heeft allerlei voordelen. Men kan een afspraak op maat inplannen en er worden onnodige wachtrijen vermeden. Bovendien kan door deze werking een betere dienstverlening voorzien worden.

Voor iedere afspraak wordt voldoende tijd voorzien, zodat je je verhaal in alle rust en met de nodige privacy kan doen. Je weet ook op voorhand welke documenten je allemaal moet meenemen en onze medewerkers kunnen zich optimaal voorbereiden om je sneller en beter van dienst te zijn. Tot slot zal als gevolg van deze reorganisatie er capaciteit vrijkomen om meer blauw in te zetten op straat.



Opgelet, dit systeem dient niet om dringende politiehulp te vragen. Daarvoor kan je op elk moment terecht op het noodnummer 101. In nood, bij dringende interventies, bij feiten waarbij vaststellingen noodzakelijk zijn of waarbij de daders nog aanwezig zijn, komt de politie altijd ter plaatse via het noodnummer 101.

Om de inwoners van Heusden-Zolder de nieuwe werking van onthaal op afspraak te verduidelijken, werd een mediacampagne uitgewerkt in samenwerking met de gemeente Heusden-Zolder. Onder andere de politievoertuigen worden voorzien van stickers en er werd een informatieve brochure opgesteld. Deze brochure zal binnenkort in elke brievenbus van Heusden-Zolder verschijnen.