Opleiding burenbemiddeling

Vr 05.01.2018 - 8:42
7c698a3928f440d7ac4feea804b4de51 thumb 300x225

De Provincie Limburg organiseert dit jaar opnieuw een gratis opleiding voor vrijwillige burenbemiddelaars!

We leven in een samenleving waar burgers steeds minder tolerant worden voor hun medemens. Hierdoor lijkt het moeilijker om op een begripvolle manier met mekaar te communiceren, waardoor conflicten kunnen ontstaan. Het kan hierbij gaan om verschillende soorten conflicten: geluidshinder, huishoudelijk en tuinafval, aanplantingen, geurhinder, hinderlijk en gevaarlijk parkeren, (verbale) agressie,… Dankzij burenbemiddeling kan verhinderd worden dat deze conflicten escaleren.

Het project burenbemiddeling streeft ernaar de communicatie tussen buren te herstellen en samen op zoek te gaan naar een duurzame oplossing. Bovendien draagt de bemiddeling bij tot het verhogen van het veiligheidsgevoel en de leefbaarheid van de buurt.

De opleiding tot burenbemiddelaar vindt plaats:

· in het PLOT te Genk

· Marcel Habetslaan 7, 3600 Genk

· 16, 17, 23 en 24 april 2018

· De opleiding is volledig gratis!

Burgers die geïnteresseerd zijn in de opleiding kunnen terecht op de website van het PLOT: http://plot.be/events/opleiding-burenbemiddeling-2018/

Thema-actie Gordel/GSM/Kinderzitjes 2017

Wo 11.10.2017 - 10:43
Controle GSM gebruik en veiligheidsgordel

Gsm en smartphone zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Helaas worden deze nog té veel gebruikt wanneer men aan het rijden is. Een gsm-oproep beantwoorden terwijl men achter het stuur zit kan voor erg gevaarlijke situaties zorgen: sommige chauffeurs vertragen plots wanneer zij een oproep ontvangen of zelf iemand opbellen, anderen vertonen een aarzelend gedrag en wijken van hun traject af en nog anderen negeren voorrangsregels en zien de zwakke weggebruikers niet eens meer staan.
Gms'en achter het stuur veroorzaakt dan ook heel wat ongevallen.

Ook de gordel dragen is verplicht. Men moet altijd een autogordel gebruiken. Dit geldt zowel voorin als achterin een auto als een ander voertuig. Gordels mogen niet worden gedeeld. Als op alle zitplaatsen gordels aanwezig zijn, mag het aantal passagiers niet groter zijn dan het aantal autogordels. Wanneer men geen autogordel draagt, kan de verzekeringsmaatschappij de schadevergoeding bij verwondingen door een auto-ongeval niet of maar gedeeltelijk uitkeren. Het niet dragen van de gordel zal geen ongevallen veroorzaken, maar verergert wel aanzienlijk de ernst van de verwondingen als er zich een ongeval voordoet.

Ook kinderen moeten de gordel dragen. Sinds 10 mei 2008 is het niet langer toegelaten om kleine kinderen gewoon los op de achterbank te vervoeren of enkel met de veiligheidsgordel voor volwassenen vast te klikken. Elk kind moet op gepaste wijze beveiligd worden.

Wat is gemeenschappelijk aan deze drie verkeersgedragingen? Wij zijn er zélf verantwoordelijk voor en kunnen er dus ook zélf iets aan doen!

Daarom zullen de Limburgse politiezones tijdens de thema-actie 'gordel/GSM/Kinderzitjes' extra aandacht geven aan chauffeurs die gebruik maken van het GSM-toestel achter het stuur en aan degenen die al dan niet een gordel dragen. De thema-actie loopt van 11 tot 25 oktober 2017.

WWW.VERKEERSBOETEN.BE

Do 13.07.2017 - 9:57

Heeft u een verkeersboete opgelopen? Hebt u vragen over uw verkeersboete? Nu kan u hier snel en adequaat de betaling even regelen. U kan eveneens antwoorden vinden in de FAQ's over uw verkeersboete.

Surf naar www.verkeersboeten.be en vul onderstaande identificatievelden in:

Proces verbaal nr *het volledige PV nr. (bv. HA.98.L6.123456/2017)

Overtredingsdatum *datum van de overtreding (bv. 03/02/2017)

Veiligheidscontrole *de weergegeven veiligheidscode

Op deze manier kan u meteen online betalen ofwel de gegevens noteren om via een overschrijving te werken.

De zelfde mogelijkheid geldt voor de MINNELIJKE SCHIKKINGEN.