Elke schakel telt: nationale actieweek tegen fietsdiefstal

Nu de lente in het land is, stappen steeds meer mensen op de fiets. Dit brengt helaas ook een verhoogd risico op fietsdiefstal met zich mee. Op initiatief van de Algemene Directie Veiligheid en Preventie (BeSafe) van de FOD Binnenlandse Zaken, vindt de nationale actieweek tegen fietsdiefstal plaats van 22 tot 28 april, want "Elke schakel telt in de strijd tegen fietsdiefstal". 

Week van de ketting

Fietsdiefstal is een ernstig probleem dat nog te vaak onder de radar blijft. In maart 2023 werden er alleen al 2383 aangiftes gedaan, maar lang niet iedereen doet aangifte bij de politie. Laat jij het zover komen? Doe mee met de nationale actieweek tegen fietsdiefstal en help voorkomen dat jouw fiets het volgende slachtoffer wordt. 

De symbolische ketting staat centraal in de campagne en vertegenwoordigt alle belangrijke schakels in deze strijd: fietsers, gemeenschapswachten, getuigen, politie en tal van andere partners in preventie. 

Op de website van BeSafe verschijnt deze week dagelijks een nieuwsartikel dat dieper ingaat op elke schakel. Zo zal men elke dag inzoomen op een specifieke schakel met praktische tips, informatie en aanmoedigingen om actie te ondernemen. 

Deze week zullen ook heel wat lokale besturen en politiezones sensibiliseringsacties organiseren. Ook onze politiezone zal van 22 tot en met 28 april meer aandacht besteden aan toezicht op diefstalgevoelige plaatsen.

#elkeschakeltelt #besafe