Team wijk

De wijkwerking is een van de hoekstenen van de gemeenschapsgerichte politie. De gemeente Schoten werd ingedeeld in acht politiewijken, met elk één wijkregisseur. Wijkinspecteurs staan onder andere in voor het algemeen toezicht in de wijk, controles op domiciliëring, verkeersveiligheid,..

De wijkwerking vervult een zeer belangrijke rol binnen het korps: 

Wijkregisseur en burger

het team detecteert en signaleert problemen in onze gemeente. De wijkagent weet wat er leeft in Schoten door zijn aanwezigheid in de wijken en contact met de bewoners en bezoekers. Het wijkteam heeft een scharnierfunctie naar de andere teams van ons korps aangezien zij vaak als eerste op de hoogte zijn van bepaalde problemen of mogelijke overlastplaatsen. Zij creëren ook een belangrijke link met andere partners: het OCMW, sociale verhuurkantoren, de sociale inspectie, dierenwelzijn, de dienst bevolking van de gemeente, verenigingen, bedrijven,...

De acht wijkinspecteurs, een hoofdinspecteur en een commissaris leveren ‘zorg op maat’ voor alle inwoners van onze gemeente. De ervaren wijkinspecteurs zullen hun oor te luisteren leggen bij de inwoners met de ruimste aandacht voor alle verzuchtingen over overlast, verkeer, … binnen hun wijkzorggebied. Zij zijn niet alleen de vertrouwenspersoon van de Schotenaar maar ook het eerste en bevoorrechte aanspreekpunt in verband met de veiligheid en leefbaarheid binnen hun wijkzorggebied. Indien er geen politionele oplossingen voorhanden zijn, verwijzen zij correct en gericht door.

Troeven van onze wijkregisseurs

  • Maximale aanwezigheid in het wijkzorggebied
  • Hoge zichtbaarheid, aanspreekbaarheid en contacteerbaarheid
  • Actieve luisterbereidheid en betrokkenheid
  • Problemen aanpakken in dialoog met de bewoners en op basis van gelijkwaardigheid

 

Bekijk onderstaande video over wijkregie @ Lokale Politie Schoten.