Op 22 september is het autoloze zondag !

Ook dit jaar zijn de negentien Brusselse gemeenten autovrij op de autoloze zondag.

Bruxelles sans voiture

Zoals elk jaar zullen motorvoertuigen (ook elektrische voertuigen en voertuigen op LPG) op zondag 22 september 2019 niet mogen rijden tussen 9.30 u. en 19 u. in Ukkel en in alle andere gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Mogen wel rijden op 22 september 2019: het openbaar vervoer, taxi’s die op hun dak uitgerust zijn met een lichtbak, hulpdiensten, voertuigen van openbaar nut, autobussen, het diplomatiek corps, personen met beperkte mobiliteit (die hun speciale parkeerkaart voor gehandicapten zichtbaar in hun auto moeten leggen) en mensen die in het bijzonder voor hun beroep een toelating hebben aangevraagd bij het gemeentebestuur en die hun toelating duidelijk zichtbaar achter hun voorruit plaatsen.

Behoudens prioritaire voertuigen mogen verplaatsingen niet gebeuren tegen snelheden hoger dan 30 km/u. Het verkeer in woonbuurten is beperkt tot 20 km/u. Op deze dag is de straat nog meer dan anders van iedereen.

Alleen door het verkeersreglement na te leven kan de veiligheid van elkeen gewaarborgd zijn. Politiepatrouilles zullen erover waken dat deze bepalingen worden nageleefd. Elke overtreder stelt zich bloot aan de wettelijk voorziene sancties.

Labels