Inhuldiging van de lokalen van het project EVA voor slachtoffers van intrafamiliaal of seksueel geweld door de Politiezone Brussel-West

De Politiezone Brussel-West heeft de nieuw ingerichte lokalen in het kader van het project EVA (Emergency Victim Assistance) ingehuldigd . Deze lokalen zijn gelegen in het Gerechtelijk Centrum, Landmeterstraat 39, in Sint-Jans-Molenbeek.

EVA

Het doel van dit project is het doorbreken van het stilzwijgen rond intrafamiliaal en seksueel geweld. Door aangepaste lokalen en een gespecialiseerde aanpak wordt onthaal op maat van deze slachtoffers verzekerd. Het succes van dit project berust op de actieve deelname van psychosociale partners, die fungeren als essentiële tussenpersonen voor de bewustmaking en het leggen van contact met deze dienst. Via informatiebrochures kunnen deze partners afspraken regelen voor bijzonder kwetsbare slachtoffers die soms aarzelen om aangifte te doen. Tegelijk beoogt dit project het aantal niet aangegeven misdrijven te doen dalen. 

De dienst Gezin & Zeden telt in totaal 24 uiterst gespecialiseerde politiemensen. 9 onder hen zijn betrokken bij het project EVA. De realisatie van het EVA-project werd mogelijk gemaakt door de vruchtbare samenwerking met de gemeente Sint-Jans-Molenbeek, die belast was met de aanvraag van 25.000 euro subsidie bij het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor de inrichting van de lokalen.  

Concreet kunnen afspraken bij voorkeur op weekdagen worden gemaakt tussen 8u en 18u en op zaterdag tussen 7u en 13u via het mailadres ZPZ.BruWest.EVA@police.belgium.eu. In geval van nood kunnen slachtoffers of getuigen het nummer 112 bellen, zich melden bij het dichtstbijzijnde politiecommissariaat of contact opnemen met de zonale dispatching op 02/412.12.12.