Drugstrafiek via ‘verborgen ruimte ‘ in voertuig!

Op 18/12/2023 omstreeks 20.55 uur merkte een pro-actieve patrouille van de BAB (Brigade Anti-banditisme) een persoon op die zich nerveus gedroeg en precies op iemand stond te wachten voor een handelszaak te Sint-Agatha-Berchem.

 

Drugs in verborgen ruimte

Op een zeker moment begeeft de persoon zich, met in zijn hand een plastieken zak, naar een geparkeerd voertuig in de Koekelberglaan. De politie-inspecteurs gaan over tot de controle van het voertuig en de twee personen. Achter het stuur zit een vrouw en de aandacht van de politiemannen wordt onmiddellijk getrokken door de middenconsole van het voertuig die volledig omhoog staat en waaronder zich een verborgen ruimte bevindt. De drugshandelaars hadden een vernuftig systeem bedacht om de ruimte te openen. In de plastieken zak vinden de politiemannen kleding evenals 2 rechthoekige blokken cocaïne met een straatwaarde tussen de 100.000 en 125.000€.

De twee verdachten worden naar het commissariaat geleid voor grondig verhoor. Volgende zaken werden gerechtelijk inbeslaggenomen : 

  • 1 blok cocaïne van 1,052kg
  • 1 blok cocaïne van 1,054kg
  • Voertuig Passat
  • 3 gsm
  • 360€

De twee verdachten werden op 19/12/2023 ter beschikking gesteld van het Parket Procureur des Konings te Brussel en later voorgeleid bij de Onderzoeksrechter. Een persoon werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Labels