4 oktober, Werelddierendag: het moment om onze “ viervoeters “ in de bloemetjes te zetten

Reeds jaren werken de honden  van onze hondenbrigade in ploeg met de politiemensen van de politiezone Brussel-West. Deze 14 honden voeren dagelijks, op het grondgebied van de vijf gemeenten van de politiezone, veiligheidsopdrachten uit van zowel preventieve als gerechtelijke aard.

hondenbrigade

Vandaag beschikken wij over 14 afgetrainde honden: 3 Duitse herders,9 Mechelse herders, een cocker en een springer. “ Ik wens deze dieren dan ook te bedanken voor het werk op het terrein : zij nemen deel aan gerichte controle-operaties (BOB of FIPA),  ordediensten zoals de voetbalmatchen en de verschillende acties voor de beveiliging op het openbaar vervoer (TECOV) en niet te vergeten het fantastisch werk van onze 2 drugshonden, die de verschillende acties van onze recherche  ondersteunen.”

Deze 4de oktober 2019, Werelddierendag is dan ook het geschikte moment om onze viervoeters te bedanken met een “ persoonlijk “ cadeau: een flostouw.

Een maand geleden kreeg de hondenbrigade reeds een ander cadeau : 2 nieuwe voertuigen die nog beter zijn uitgerust en bovenal comfortabeler zijn voor zowel de politiemensen als hun “ partners“ om hun dagelijkse patrouilles uit te oefenen.  De 2 Volkswagen Caddy (aangekocht na een openbare aanbesteding, goedgekeurd door de Politieraad in april 2019) werden geleverd op 04 september.

“ De oude voertuigen, die vele kilometers op hun teller hadden, voldeden tevens niet meer aan de milieunormen. Deze twee nieuwe politievoertuigen bieden een bijkomend comfort aan: de twee kooien zijn toegankelijk van zowel de voorkant als de achterkant van het voertuig. Er werden ook vensters voorzien langs de zijkant van het voertuig zodat de dieren zicht hebben op de buitenwereld.”

Labels