Ik wil graffiti aangeven

Aangifte 

Het aanbrengen van graffiti, affiches en zelfklevers, in welke vorm dan ook, is zonder toestemming van de eigenaar verboden en dus ook strafbaar. Dat verbod geldt zowel voor openbare als private eigendommen. Ook sjabloongraffiti (bijvoorbeeld in het kader van reclame, kunst of wegaanduiding) en ‘reverse graffiti’ (waarbij vuil wordt weggespoten om tot een tekst of tekening te komen) vallen hieronder.

Werd je (huur)pand besmeurd met graffiti, affiches of zelfklevers? Doe zeker aangifte bij het politiecommissariaat in je buurt. Adressen en openingsuren vind je op de contactpagina of kun je opvragen bij Gentinfo. Een afspraak maken doe je hier.

Wist je dat je ook digitaal aangifte kunt doen van graffiti via www.police-on-web.be? Overtreders worden vervolgens opgespoord en gesanctioneerd. Ze moeten alle kosten voor de verwijdering terugbetalen aan de Stad Gent.

Graffiti verwijdering

Verwijderen

De Stad Gent verwijdert gratis ongewenste graffiti, wildgeplakte affiches en zelfklevers. Je moet de Stad vooraf wel schriftelijk toestemming geven voor de verwijdering. Vul het online formulier in op www.stad.gent/graffiti. Of download het en bezorg het origineel ondertekend formulier aan de Stad Gent. Ingescande of gemailde formulieren worden niet aanvaard.

Zie je ergens graffiti op het openbaar domein waar het niet mag? Dat kan je melden via het online meldingsformulier op www.stad.gent/graffiti of via Gentinfo.

 

Check ook de folder 'Graffiti & wildplakken - schoon geregeld'

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Gent via het contactformulier of telefonisch via 09 266 61 11.