Wat is het project ‘Vermissing en dementie’?

In Vlaanderen leven naar schatting 140.000 mensen met dementie.

Dwaalgedrag komt heel vaak voor bij personen met dementie. Overdag maar ook ’s nachts is onrust niet ongewoon. Iemand met dementie hoeft niet erg verward te zijn om in zijn eentje op stap te gaan.

Zelfs ondanks alle zorgvuldig genomen maatregelen - zowel in de thuissituatie als in een woonzorgcentrum - kunnen zich onrustwekkende verdwijningen voordoen.

Wanneer een persoon met dementie thuis of in het woonzorgcentrum plots niet meer gevonden kan worden, slaat de paniek toe en is de politie een belangrijke partner.

Het snel opsporen en terugvinden van een persoon met dementie is immers een gedeelde bekommernis van politie en zorgpartners.

Om Leuven zo veilig mogelijk te maken voor mensen met dementie hebben Lokale Politie Leuven, stad Leuven, het regionale expertisecentrum dementie MEMO en de stuurgroep dementievriendelijk Leuven de handen in elkaar geslagen voor het project ‘Vermissing en dementie’. Doel van dit project is om aan de hand van een vaste procedure en door het gebruik van vermissingsfiches kostbare tijd te winnen wanneer een persoon met dementie vermist geraakt. Want … elke seconde telt!

Hier lees je meer over de vermissingsfiche. 

Hier lees je meer over de procedure.

Neem zeker eens een kijkje op de website van het expertisecentrum dementie Memo

Bekijk hier de folder.

 

 

vermissing
Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Leuven via het contactformulier of telefonisch via 016 210 611.