Veilig op vakantie

Misschien ga je tijdens de paasvakantie op reis? Vergeet dan niet om jouw woning veilig achter te laten, en verklein de kans op een inbraak tijdens jouw afwezigheid.

diefstalpreventie vakantie

Laat je woning veilig achter

Je woning inbraakveilig achterlaten, betekent niet altijd dat je veel aanpassingen moet doen. Enkele goede gewoontes maken al een verschil:

  • Het is belangrijk om de indruk te geven dat je thuis bent. Werk met tijdschakelaars of smartlampen om ’s avonds het licht in jouw woning aan te doen. Vraag aan de buren om de brievenbus regelmatig leeg te maken, de rolluiken op en af te laten en om af en toe een auto op de oprit te parkeren.
  • Laat waardevolle voorwerpen niet in het zicht liggen. Berg een laptop, tablet, fototoestel en juwelen veilig op.
  • Controleer of alle ramen, deuren, poorten, keldergaten en dakkoepels slotvast en veilig zijn.
  • Wacht met het posten van je vakantiefoto’s op sociale media tot je weer thuis bent.


Dit zijn enkele algemene tips om het risico op een inbraak te verkleinen, meer inbraakpreventie vind je hier
Wil je graag advies op maat van jouw woning? Neem dan contact op met de preventiedienst via preventie@leuven.be of 016 27 21 92. De diefstalpreventieadviseur helpt je gratis en vrijblijvend verder om je woning beter te beveiligen.

 

Voorkom diefstal op reis

  • Neem zo weinig mogelijk waardevolle voorwerpen mee op reis. Beschik je over een veilige kluis in je vakantiekamer? Berg je waardevolle documenten en voorwerpen hier dan steeds in op.
  • Laat geen waardevolle voorwerpen of boorddocumenten in de auto achter. Bewaar deze op uitstap in een goed afgesloten handtas of veilig vak/compartiment van je rugzak.
  • Beperk de hoeveelheid geld in je handtas of portefeuille en betaal zoveel mogelijk met je bankkaart. Wees discreet wanneer je geld uit je portefeuille haalt, zodat anderen de inhoud niet te zien krijgen.