Peter Ponnet legt de eed af als korpschef van Politiezone Aalter/Maldegem

Hoofdcommissaris Peter Ponnet legde vandaag de eed af als korpschef van Politiezone Aalter/Maldegem. De ceremonie vond plaats in het gemeentehuis van Aalter, waar burgemeester Pieter De Crem van Aalter, tevens voorzitter van het politiecollege, de eed afnam. Ook Koenraad De Ceuninck, burgemeester van Maldegem, was hierbij aanwezig.

Korpschef en beide burgemeesters

Nieuwe politiezone van kracht

De nieuwe Politiezone Aalter/Maldegem werd officieel opgericht op 1 januari 2024. Peter Ponnet, die tot op heden waarnemend korpschef was, mag zich nu officieel korpschef noemen na de bekrachtiging van zijn aanstelling door een Koninklijk Besluit. De politiezone telt 143 medewerkers en staat ten dienste van meer dan 54.000 inwoners.

Van criminoloog tot korpschef

De 57-jarige Ponnet, afkomstig uit Heusden (Destelbergen) en woonachtig in Aalter, beschikt over uitgebreide ervaring op beleidsniveau. Na zijn opleiding tot criminoloog begon hij zijn carrière in 1992 bij de gemeentepolitie van Deinze. Na het volgen van de officierenopleiding werd hij in 2000 benoemd tot adjunct-commissaris bij de politie van Denderleeuw, waar hij twee jaar de algemene leiding over het korps had. In 2001 werd hij benoemd tot korpschef van de gemeentepolitie van Knesselare, waardoor hij in het grondgebied van de huidige politiezone Aalter/Maldegem terechtkwam.

Ponnet speelde een cruciale rol bij de vorming van de toenmalige Politiezone Aalter-Knesselare, waar hij uiteindelijk deel uitmaakte van het beleidsondersteuningsteam als directeur operaties, verantwoordelijk voor de ordediensten. Zijn jarenlange ervaring resulteerde in 2013 in zijn aanstelling als waarnemend korpschef van de Politiezone Aalter-Knesselare. In 2019 werd hij officieel benoemd tot korpschef van Politiezone Aalter.

Heldere toekomstvisie

Als korpschef staat Ponnet bekend om zijn toegankelijkheid, luisterbereidheid en heldere visie. Hij wil zich nu vooral focussen op de efficiënte werking van de nieuwe politiezone, zodat die kan blijven groeien en vernieuwen. Voor de burger streeft hij naar het creëren van een veilige en leefbare omgeving. Bovenaan zijn prioriteitenlijst staat het realiseren van nieuwe politiehuisvesting.

We wensen de korpschef veel succes met zijn nieuwe functie!

Labels