Persoverzicht vrijdag 12 april

Feiten van 11/4/2024 6 uur tot 12/4/2024 6 uur

Geen feiten.

Opmerkelijk

Woensdagnamiddag controleert een ploeg van de politiezone Rivierenland een man die zich verdacht gedraagt aan de fietsenstalling van het station in Mechelen. De verdachte is in het bezit van allerhande gereedschap. Hij wordt overgebracht naar het commissariaat. De 54-jarige man verblijft illegaal in België. Hij is al gekend bij de politiediensten. Het gereedschap wordt in beslag genomen voor verder onderzoek en de man mag na verhoor beschikken. Hij verklaart daarbij spontaan dat hij onmiddellijk terug zal stelen. Politiemensen kunnen zien hoe de man vlakbij het commissariaat een fiets steelt. Hij wordt staande gehouden en opnieuw naar het commissariaat overgebracht. 

Bij verdere analyse van het gereedschap kan de eigenaar van enkele items achterhaald worden. Het slachtoffer, een man uit Muizenvaart in Mechelen, had nog niet gemerkt dat het gereedschap ontbrak. Bij nazicht bleek dat er in zijn tuinhuis ingebroken was. Ook zijn fiets was gestolen en naast zijn woning lag een onbekende fiets. De man zijn fiets werd meteen teruggevonden bij de buren. Ook daar werd er in het tuinhuis ingebroken en gereedschap en een fiets gestolen. Die fiets werd vlakbij op de openbare weg teruggevonden. Het gereedschap had de verdachte bij zich.

De eigenaars kregen de gestolen goederen meteen terug. De verdachte wordt ter beschikking gesteld van het parket en voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

Labels