Persoverzicht van zaterdag 6 april 2024

Feiten van 05/04/2024 om 6 uur tot 06/04/2024 om 6 uur

Mechelen, Frans Halsvest: Diefstal uit een personenwagen die geparkeerd staat op de openbare weg. Zonder sporen van braak na te laten wordt het voertuig betreden. Nadeel: handtas (identiteitsdocumenten, bankkaart en een geldsom)

Mechelen, Zemstbaan: Poging tot inbraak in een woning. De deur van de woning wordt beschadigd. Wanneer de bewoonster zich gaat vergewissen van het lawaai neemt (nemen) de verdachte(n) de vlucht. 



Opmerkelijk

Tijdens een snelheidscontrole op de Mechelsesteenweg in Willebroek (Blaasveld) controleerde onze verkeersdienst vrijdagmiddag 5 april in totaal 663 bestuurders. 43 chauffeurs reden sneller dan de toegelaten maximumsnelheid van 50 km/u. (‘bebouwde kom’) 
Twee van hen passeerden onze flitswagen aan respectievelijk 93 en 105 km/u!



Politiesucces

Zondagavond 17 maart 2024 werden er in de Polderstraat in Willebroek enkele schoten afgevuurd op een woning. Er vielen geen slachtoffers maar de woning werd wel getroffen.

Politie Rivierenland kwam onmiddellijk ter plaatse en ook het labo stapte die avond nog af. Onder leiding van de onderzoekrechter startte er een onderzoek naar het motief van de feiten en de mogelijke verdachte. Via doorgedreven recherchewerk kwam er al snel een verdachte in beeld. 

De 20-jarige man uit Willebroek bleef de dagen na de feiten echter ondergedoken tot de speurders hem afgelopen vrijdag wisten te arresteren. 

Betrokkene werd zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout die de man heeft aangehouden en liet opsluiten in de gevangenis. 

Het onderzoek naar de precieze omstandigheden van wat er die zondagavond heeft afgespeeld wordt verdergezet door politiezone Rivierenland. 

 

Labels