Persoverzicht van woensdag 8 mei 2024

Feiten van 07/05/2024 om 6 uur tot 08/05/2024 om 6 uur

 

Mechelen, Bankstraat: Diefstal uit een tuinhuis. Een niet-slotvast tuinhuis wordt betreden. Nadeel: een fiets. Even verder in de straat wordt een slotvaste fiets gestolen uit de tuin. 

Mechelen, Koning Albertplein: Tijdens het wachten op het openbaar vervoer wordt van een 26-jarige man de rugzak gestolen. Nadeel: portefeuille (identiteitsdocumenten, bankkaart en een geldsom) 


Verkeersongevallen met lichamelijk letsel

Mechelen, Gasthuisveldstraat: Aanrijding tussen een personenwagen en een fiets waarbij een 16-jarige fietsster lichtgewond raakt. 

Mechelen, Grote Markt: Aanrijding tussen een fietser en een voetganger waarbij een 36-jarige voetgangster lichtgewond raakt. 



Politiesucces

Politiezone Rivierenland ontving een klacht dat een (leerling-) bestuurder tijdens de middaguren regelmatig met vrienden in Mechelen-Noord zou gaan toeren. Zo zou zijn voertuig niet voorzien zijn van een L-teken, de passagiers eveneens van jonge leeftijd zijn (lees: kunnen nog geen begeleider zijn) en vooral de chauffeur zou tijdens zijn ritten gevaarlijke verkeersmanoeuvres uitvoeren. 

Binnen de klachtenwerking kan onze verkeersploeg dinsdagmiddag 7 mei 2024 de beschreven personenwagen aantreffen in de Eikestraat te Mechelen, waar er net een jongeman in het voertuig gestapt is. Vervolgens rijdt de jonge chauffeur via de Liersesteenweg naar de R6 waar het bij het invoegen bijna tot een aanrijding komt met een andere weggebruiker. Op de R6, richting Sint-Katelijne-Waver, worden er snelheden tot 110 km/u. gehaald. Dit in een werfzone, waar slechts een rijstrook beschikbaar is voor het verkeer en waar er een maximumsnelheid van 50 km/u. van toepassing is. Vervolgens gaat het via de rotonde aan de Berlaarbaan in Sint-Katelijne-Waver opnieuw richting Mechelen. In de Nekkerspoelstraat gaan de verkeersagenten over tot controle van het voertuig en de 18-jarige bestuurder. 

In opdracht van het parket wordt het voertuig in beslag genomen en het voorlopig rijbewijs van de jongeman onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.   

 

Labels