Persoverzicht van dinsdag 26 maart 2024

Feiten van 25/03/2024 om 6 uur tot 26/03/2024 om 6 uur

Mechelen, Kapelseweg: Diefstal op een bouwwerf. Zonder sporen van braak na te laten wordt de werf betreden. Nadeel: een partij koper. 



Politiesucces

Zondagochtend 24 maart 2024 omstreeks 2u15 weet een geparkeerde personenwagen met Roemeense nummerplaat de aandacht van onze patrouilleploeg te trekken. 

Het voertuig staat ter hoogte van de textielcontainers in de Ziekebeemdenstraat in Mechelen geparkeerd. De vrouw in het voertuig, op de passagierszetel, geeft een onsamenhangend verhaal voor haar aanwezigheid in de regio. Haar man zou in de buurt op vriendenbezoek zijn. De vrouw kan ons geen identiteitsdocumenten tonen. 

Onze collega’s gaan over tot controle van de vrouw en de wagen. In het voertuig treffen de inspecteurs twee identiteitsdocumenten van de gemeente Lier aan. Op de achterbank van de personenwagen liggen een aantal elektrische keukenapparaten (broodrooster, waterkoker en blender). Net als op de achterbank worden in de koffer van de wagen een grote hoeveelheid kledij en schoenen aangetroffen. Een aantal kledingstukken zijn nat wat erop wijst dat deze nog maar recentelijk in de wagen werden gelegd, aangezien het op het moment van de controle aan het regenen is. 

Wanneer onze collega’s de vrouw informeren dat ze zal overgebracht worden naar het commissariaat voor verder onderzoek wordt ze zenuwachtig en zegt dat haar man spoedig zal komen. Wanneer de inspecteurs aangeven niet langer te wachten en met haar zullen vertrekken naar de politiepost, zegt ze dat haar man in de kledingcontainer zit… Dit blijkt ook te kloppen.

De man vraagt in de Engelse taal aan onze collega’s het luik van de container zodanig te draaien dat hij er kan inkruipen, om vervolgens het luik voorzichtig terug naar buiten te draaien. Het is duidelijk, de man had op eigen kracht de container niet kunnen verlaten, aangezien er steeds iemand het luik moet openen en sluiten. 

De 27-jarige vrouw en 35-jarige man, van Roemeense nationaliteit, worden overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket.  
Het voertuig en de daarin aangetroffen goederen en kledij worden in beslag genomen.