26 januari - Deinze - Wurgspel

In samenspraak met het parket van Oost-Vlaanderen, wordt het volgende persartikel verspreid: 

"Op 01/02/2024 ontving onze dienst een klacht inzake slagen en verwondingen die zich op 26/01/2024 hadden voorgedaan in een middelbare school in Deinze. De klacht werd ingediend door de vader van het slachtoffer. De betrokken personen zijn beiden 15 jaar oud.

Initieel werd gemeld dat beide jongeren een wurgspel zouden hebben toegepast op elkaar dat zou gekend zijn via TikTok: de éne persoon wurgt de andere. Hierbij moet de gewurgde afkloppen wanneer het teveel wordt.

In dit geval is het echter minder goed afgelopen: de gewurgde jongere kon niet tijdig genoeg afkloppen en verloor het bewustzijn. De jongere die aan het wurgen was, is hierdoor geschrokken, en liet de andere los waarop de gewurgde persoon op de grond viel. De jongere kwam met het achterhoofd op de grond terecht en diende afgevoerd te worden naar het ziekenhuis waar hij meerdere dagen op de intensieve afdeling verbleef.

Door de school werd onmiddellijk ook een intern onderzoek gestart.

De getuigen en de verantwoordelijken van de school hebben inmiddels een verklaring afgelegd bij de politie.

De uitdaging heeft zich voorgedaan tussen twee klasgenoten. Uit het onderzoek blijkt dat het spel zich niet zou afgespeeld hebben naar aanleiding van één of andere TikTok-challenge. Er werd namelijk niets gefilmd door de betrokken jongeren.

Het slachtoffer is nog herstellende doch is inmiddels terug thuis"

De politiezone Deinze-Zulte-Lievegem wenst te waarschuwen voor challenges die soms te vinden zijn op sociale media zoals TikTok. Alhoewel in dit geval er niet gefilmd werd, is het wel steeds mogelijk dat minderjarigen dergelijke challenges opmerken via sociale media. Dit kan jongeren aanzetten tot handelingen die gevaarlijk kunnen zijn!

Labels