Persbericht 06.03.2018

Houthalen-Helchteren - Jongeren gearresteerd bij gestolen scooter
Zondagvoormiddag is een scooter gestolen aan een voetbalkantine in de Springstraat. Zondagnamiddag trof een patrouille de scooter aan in een steegje aan de Ahornstraat. Drie jongeren waren onderdelen van de gestolen scooter aan het demonteren. Het gaat om mannen van 19 en 20 jaar uit Houthalen. Ze werden meteen gearresteerd en zijn zondag verhoord. Zondagavond zijn ze vrijgelaten met het oog op strafbemiddeling.

Genk - Gestolen auto uitgebrand
Dinsdagnacht rond 00u10 werd Politie CARMA opgeroepen voor een verkeersongeval op de Zonhoverweg. Een auto belandde tegen een boom en vatte vuur. De brandweer kwam ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. Er was niemand in of bij de auto aanwezig. Het voertuig stond geseind nadat dit tijdens het voorbije weekend gestolen werd in Maastricht. De auto is getakeld voor verder onderzoek. Politie CARMA onderzoekt de precieze omstandigheden van het ongeval en van de brand.

Genk - Agressieve klant meegenomen uit OCMW
Dinsdagvoormiddag kreeg Politie CARMA een oproep voor een ontevreden klant in het OCMW-kantoor in de Hoogstraat. Een 49-jarige Genkenaar verzette zich tegen het personeel en andere klanten. Hij weigerde zich te identificeren aan de politie en werd meegenomen naar het commissariaat in Genk. In het OCMW-kantoor raakte niemand gewond.
Tijdens de overbrenging bleef hij opgewonden en verzette zich met geweld. In het commissariaat kreeg de man een epilepsie-aanval. De MUG-ambulance kwam ter plaatse en bood de nodige verzorging. De Genkenaar mag in de loop van de dag het commissariaat verlaten.