Persbericht 27.02.2018

Meeuwen-Gruitrode - Inspecteurs en ambulancier verwond door agressieve manaandagavond raakten twee inspecteurs van Politie CARMA en een ambulancier lichtgewond bij een interventie in Meeuwen-Gruitrode. Omstreeks 19u werd de politie in bijstand opgeroepen omdat een man erg agressief was tegenover de ambulanciers en hen aangevallen had. De politie trachtte de man tot rede te brengen, maar hij weigerde mee te werken en vluchtte weg naar de achterkant van zijn woning.

De man bleef zich met geweld verzetten en verwondde hierbij zowel de inspecteurs als de ambulancier. Hij werd geboeid overgebracht naar de spoedafdeling van het ziekenhuis. De inspecteurs zijn minstens twee dagen arbeidsongeschikt.

Bree - Twee mannen gevat na winkeldiefstal
In een speelgoedwinkel in de Regenboogstraat zijn maandagnamiddag een 40-jarige man uit Bree en een 33-jarige man uit Zonhoven gearresteerd na winkeldiefstal. Beide mannen werden betrapt met gestolen goederen. De Zonhovenaar had bovendien een kleine hoeveelheid speed op zak en ook in zijn auto werden drugs en toebehoren gevonden. Bij de Breeënaar thuis werd eveneens drugs aangetroffen.

De twee werden verhoord en brachten een nacht in de cel door. Ze kregen vandaag enkele voorwaarden opgelegd en moeten op korte termijn voor de rechter verschijnen. De man uit Zonhoven komt in aanmerking voor meerdere winkeldiefstallen in verschillende gemeentes.

Bocholt - sluikstorten
Op een zandweg ter hoogte van de Weertersteenweg zijn door onbekenden restanten van een cannabisplantage gedumpt. Een patrouille van politie CARMA ging ter plaatse en telde 23 zakken teelaarde en restanten van cannabisplantjes. De technische dienst van de gemeente Bocholt ruimt het afval op. Politie CARMA voert verder onderzoek.

Genk - inbraak
In een woning in de Eviestraat hebben dieven maandagavond juwelen gestolen.

Genk - verkeersongeval
Maandagavond rond 15u50 botste een fietser op de Wiekstraat tegen een oplegger van een vrachtwagen. Bren A. (15) uit Genk raakte hierbij lichtgewond.