Persbericht 18.02.2018

Bree - Plantage ontdekt in appartement
Politie CARMA ontdekte vrijdag een cannabisplantage in een appartement op de Poststraat. Vrijdag rond 17u vielen speurders binnen in een appartement op de Poststraat. In een slaapkamer trof men een professioneel ingerichte kweekruimte aan met zo'n 100 oogstrijpe cannabisplanten. De lokale recherche voerde een sporenonderzoek uit en ontmantelde de installatie. De 39-jarige huurder was op het moment van de huiszoeking niet thuis. Politie CARMA voert verder onderzoek.

Houthalen-Helchteren/Opglabbeek - Resultaten controleactie overlast
Politie CARMA controleerde vrijdagavond -en nacht vier cafés en een wijk in Houthalen-Helchteren en Opglabbeek in het kader van overlast. Na het aantreffen van een hoeveelheid cocaïne in een café in Opglabbeek werd een onderzoek opgestart naar een mogelijke cocaïnedealer. Daarnaast werden nog drie personen bestuurlijk aangehouden.

Tijdens controle in een café in Opglabbeek werd een 46-jarige Genkenaar betrapt met cocaïne en cash geld op zak. Politie CARMA voerde een huiszoeking uit in de woning van de verdachte, in de Onderwijslaan. Hier trof men geen drugs aan, maar wel een verboden wapen en een geseinde nummerplaat. In hetzelfde café werden nog enkele klanten betrapt met kleine hoeveelheden cannabis of cocaïne. De uitbater van het café kreeg een PV wegens het ter beschikking stellen voor druggebruik.

In een café in Houthalen-Helchteren werd een PV opgesteld voor openbare dronkenschap en weerspannigheid. De man werd bestuurlijk aangehouden en ter ontnuchtering in de cel opgesloten. Een andere klant werd betrapt met een gebruikershoeveelheid cannabis op zak er werd ook een PV opgemaakt voor een overtreding van het rookverbod. In een ander café in Houthalen-Helchteren trof men een illegaal persoon aan die bestuurlijk aangehouden werd. Er gebeurde nog een tweede bestuurlijke aanhouding van een klant die de openbare orde verstoorde. De politie controleerde ook op enkele overlastplaatsen in Houthalen-Helchteren. Een persoon betaalde een onmiddellijke minnelijke schikking omdat hij cannabis op zak had.

Bocholt - verkeersongeval
Op de Lozerheide botste vrijdagavond rond 22u40 een wagen tegen een boom. Patricia S. (27) uit Maaseik liep lichte verwondingen op.

Houthalen-Helchteren - inbraak
Uit een stal op de Vijfeindestraat werd zaterdag een inbraak vastgesteld. Onbekenden gingen aan de haal met twee hamers, vier koevoeten en twee tangen.

Opglabbeek - verkeersongeval
Op de Weg naar Bree raakte zaterdagnacht een wagen van de baan en kantelde op zijn dak. Het voertuig brandde vervolgens volledig uit. De bestuurder kon tijdig uit de wagen ontkomen. Omar A. (27) uit Bree liep lichte verwondingen op.