Persbericht 16.02.2018

Houthalen-Helchteren - Mutualiteit overvallen
Op de Weg naar Zwartberg is donderdag een mutualiteit overvallen. De overvaller kon vluchten en maakte cash geld buit. Een loketbediende raakte lichtgewond.
Donderdag rond 12u15 is een gewapende man binnengevallen in een mutualiteit op de Weg naar Zwartberg. Hierbij duwde hij twee aanwezige klanten opzij om zo een tussendeur richting het loket in te beuken. De loketbediende werd vervolgens bedreigd met een vuurwapen. Ze moest het geld in een zak stoppen en raakte hierbij lichtgewond. Toen de verdachte naar buiten liep nam hij bovendien nog een geldkoffertje mee. Vervolgens is de verdachte gevlucht op een motorfiets. Politie CARMA was snel ter plaatse met meerdere ploegen om de buurt te doorzoeken maar kon de verdachte niet meer aantreffen. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. Zowel de twee klanten als de loketbediende werden bijgestaan door de dienst slachtofferhulp. Politie en parket onderzoeken de zaak verder.

Meeuwen-Gruitrode - Autodief gevat
Donderdag is een jongeman uit Meeuwen-Gruitrode gearresteerd voor twee pogingen en drie effectieve autodiefstallen. Hij zal voorgeleid worden bij de jeugdrechter. Afgelopen week zijn er drie voertuigen gestolen en twee pogingen autodiefstallen geweest in Bocholt. De diefstallen werden telkens gepleegd door een verdachte in een smurfenpak. Na onderzoek kwam er een man uit Meeuwen-Gruitrode in beeld als mogelijke dader. Politie CARMA voerde donderdagnamiddag een huiszoeking uit in de woning van de verdachte op de Ophovenstraat. Tijdens de huiszoeking werd het smurfenpak teruggevonden. De verdachte werd ter plaatse gearresteerd en overgebracht voor verhoor naar het politiecommissariaat. Later vandaag zal hij bij de jeugdrechter dienen te verschijnen.

Bree - inbraak
In een woning op de Kleine Schoolstraat werd donderdagavond ingebroken. Er werden juwelen en cash geld ontvreemd.

Houthalen-Helchteren - inbraak
In een clubhuis op de Binnenvaartstraat werd donderdag een inbraak vastgesteld. Onbekenden gingen aan de haal met enkele flessen sterke drank.

Genk - inbraak
In de Hoekstraat is deze namiddag een woninginbraak vastgesteld. Er werd cash geld gestolen.

Kinrooi - inbraak
Op Natterveld werd donderdag ingebroken in een woning. Onbekenden gingen aan de haal met twee muntverzamelingen en goud.