Mislukte overval op apotheek in Genk

Dinsdagavond probeerden twee gewapende mannen een apotheek op de Richter te overvallen. Ze dropen af zonder buit. Twee personen raakten lichtgewond.

Kort voor 18u kwamen twee onbekende mannen met helm de apotheek binnen. Eén van hen bedreigde de apothekeres met een vuurwapen en eiste het geld uit de kassa. De apothekeres weerde de man af en er ontstond een schermutseling. Haar man hoorde geroep vanuit de woonvertrekken en snelde ter hulp. Samen slaagden ze erin de man buiten te werken. Op dat moment viel een tweede man hen aan. Hij hield in een mes in de hand. Ook deze man konden ze samen naar buiten duwen. De verdachten verlieten hierop de apotheek zonder buit en vluchtten weg in de richting van As, op een lichtgrijze scooter.

Op het moment van de overval was er nog een derde persoon, een medewerker, in het gebouw aanwezig. Hij werd gealarmeerd door het geroep en vluchtte via de achterzijde weg om de hulpdiensten te verwittigen.

De apothekeres en haar man liepen lichte verwondingen op en zijn voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Ze krijgen ook ondersteuning door de dienst slachtofferbejegening van de politie.