Magazijnier en vriend betrapt met diefstallen uit groothandel

Afgelopen woensdag trof Politie CARMA in de Schansdijkstraat een bestelwagen aan met gestolen goederen in de laadruimte. De goederen bleken gestolen te zijn uit een groothandel in de buurt. Twee verdachten zijn onder elektronisch toezicht geplaatst.

Een patrouille van Politie CARMA was woensdagmiddag in Opglabbeek verkeerscontroles aan het uitvoeren. Omstreeks 12u hielden ze in de Schansdijkstraat een bestuurder met een lichte vracht tegen. De laadruimte was gevuld met verschillende nieuwe goederen zoals ligstoelen, een airconditioning, een zwembadpomp en nog diverse andere producten. De 45-jarige man uit As beweerde deze net gekocht te hebben bij een groothandel, maar kon geen geldig aankoopbewijs voorleggen.



Verder onderzoek wees uit dat de man samenwerkte met een bevriende magazijnier uit de bewuste groothandel. De magazijnier zette de goederen zogezegd klaar voor afhaling door een klant, maar het was zijn vriend die de spullen oppikte. De magazijnier, een 40-jarige man uit Dilsen-Stokkem, werd enkele uren later thuis aangetroffen. Beide verdachten zijn meegenomen naar het politiecommissariaat voor verder onderzoek. Er zijn aanwijzingen dat ze niet aan hun proefstuk toe waren. Mogelijk zijn er ook nog andere personen bij de zwendel betrokken.

In kader van dit onderzoek voerde Politie CARMA drie huiszoekingen uit in As en Dilsen-Stokkem. De herkomst van verschillende goederen die daar aangetroffen zijn, wordt nog verder onderzocht. Donderdag zijn de twee verdachten voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren. Die besloot om beide mannen onder elektronisch toezicht te plaatsen.