Hoe veilig is uw woning?

U bent eigenaar van een bestaande woning, u hebt net een nieuwe woning gebouwd of bent een woning aan het renoveren? Weet dan dat u bij de politie vrijblijvend en gratis technopreventief advies kan aanvragen met betrekking tot de inbraakveiligheid van uw woning.

Onze politiezone is namelijk mee ingestapt in het project 'Certificaat inbraak veilig' van de provincie Vlaams-Brabant. Dit wil zeggen dat indien na advies van één van onze diefstalpreventie-adviseurs, en eventuele op hun advies doorgevoerde verbeteringen aan uw woning, blijkt dat uw woning voldoet aan de nieuwste normen inzake inbraakveiligheid, u aanspraak maakt op het verkrijgen van het "certificaat inbraak veilig" en bijhorend gevelplaatje. Dit plaatje "Inbraak veilig" kan u dan op de voorgevel van uw woning bevestigen als afschrikkingsmiddel voor potentiële inbrekers. Resultaten in Nederland wezen uit dat het effect hiervan een duidelijke daling inhoudt van uw risico op inbraak.

Hoe aanvragen?

U kan uw aanvraag indienen via de politiezone PZ Voer en Dijle: telefonisch op het nummer 016/55.13.55 (vragen naar Coördinator THEYS Gregory, Hoofdinspecteur) of via mail op het volgende email-adres: gregory.theys@police.belgium.eu.

Na aanvraag zal u in een zo kort mogelijke tijdspanne gecontacteerd worden door één van onze vrijwillige diefstalpreventie-adviseurs, die hie hiertoe een opleiding hebben gevolgd bij het PIVO (Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding) te ASSE. Zij zullen met u verdere afspraken maken voor een huisbezoek en bijhorend deskundig advies.