Politie Limburg Regio Hoofdstad organiseert nationale vergadering voor gauwdiefstallenteams

Maandagvoormiddag organiseert het gauwdiefstallenteam (Team Oliver) van de politie Limburg Regio Hoofdstad een nationale vergadering voor gauwdiefstallenteams uit het hele land. Op deze vergadering wordt er onder andere informatie uitgewisseld tussen de teams en nieuwe methodes van gauwdieven besproken.

Aan de vergadering nemen gauwdiefstallenteams uit 11 Belgische politiezones deel. Daarnaast zijn ook de Dienst Vreemdelingenzaken en het Parket Limburg aanwezig op het overleg in Hogeschool PXL. Elk jaar organiseert één van de deelnemende teams de nationale vergadering. Dit jaar was het de beurt aan de politie Limburg Regio Hoofdstad.

"Het doel van deze bijeenkomsten is vooral het delen van kennis en informatie," zegt korpschef Philip Pirard. "Er wordt onder andere informatie uitgewisseld, nieuwe manieren van werken van gauwdieven besproken en de manieren van werken van de teams wordt vergeleken. Daarnaast geeft ook de Dienst Vreemdelingenzaken een uiteenzetting. We kunnen immers erg veel leren van mekaar."

Tijdens grote evenementen zoals Pukkelpop en de Gentse Feesten gaan de gauwdiefstallenteams van de verschillende politiezones mekaar versterken en ondersteunen. Tijdens deze nationale vergadering krijgen de leden de kans om kennis te maken met mekaar.

Team Oliver

Team Oliver, het gauwdiefstallenteam van de politie Limburg Regio Hoofdstad, telt 11 leden die gespecialiseerd zijn in het herkennen en opsporen van gauw- en winkeldieven.