Slogans rond preventie op combi's

Vanaf vrijdag 1 juli staat de slogan 'Hou je volume in de gaten en je buren kunnen op twee oren slapen' op de achterruit van de combi's van de politie Limburg Regio Hoofdstad.

Met deze slogan start de politie Limburg Regio Hoofdstad een preventieactie rond 6 thema's. Elke twee maanden worden de slogans aangepast naar het thema van die periode. "Door deze banners willen we burgers bewust maken van enkele problemen, hen aanzetten om hun gedrag aan te passen en zo te vermijden dat ze slachtoffer worden," aldus korpschef Philip Pirard.

Tijdens de zomermaanden werkt de politie rond het thema overlast. Juli en augustus zijn de maanden bij uitstek om tuinfeestjes, barbecues, ... te organiseren. Met de slogan 'Hou je volume in de gaten en je buren kunnen op twee oren slapen' wilt de politie Limburg Regio Hoofdstad vragen om hierbij rekening te houden met je buren.

In september lanceren we de campagne rond veilig schoolverkeer. De slogan op de combi's zal dan ook veranderen in 'Hou fiets-, voet- en zebrapad in de gaten en kijk extra uit voor jonge weggebruikers'.

Vanaf november voeren we nog acties tegen inbraken, alcohol in het verkeer, fietsdiefstallen en sluikstorten. Elk thema zal zichtbaar zijn op de combi's van de politie Limburg Regio Hoofdstad met een aangepaste banner en slogan.