Dronken bestuurder probeert verkeerscontrole te ontvluchten

Inbraak

Afgelopen nacht hielden wij alcohol- en drugscontroles op verschillende locaties in de politiezone. 7 bestuurders waren onder invloed van alcohol, één bestuurder was onder invloed van drugs en één bestuurder was onder invloed van alcohol en drugs. Eén dronken bestuurder probeerde de controle te ontvluchten.

Afgelopen nacht hield de politie Limburg Regio Hoofdstad alcohol- en drugscontroles op drie locaties in de politiezone. Tijdens een controle op de Grendelbaan in Diepenbeek bliezen 109 van de 112 bestuurders negatief. Eén fietser kreeg een onmiddellijke inning voor het niet-correct gebruik van de fietsverlichting.

Op het Leopoldplein in Hasselt werden er 175 bestuurders gecontroleerd. 4 van deze bestuurders waren onder invloed van alcohol en één bestuurders testte positief op drugs in het verkeer. Eén bestuurder probeerde de controle te ontvluchten. De politie Limburg Regio Hoofdstad kon hem onderscheppen en onderwierp hem aan een alcohol- en drugstest. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn.

Op de Sint-Truidersteenweg in Hasselt bliezen 19 van de 20 gecontroleerde bestuurders negatief. Eén bestuurder was onder invloed van zowel alcohol als verdovende middelen.

In het totaal controleerde de politie Limburg Regio Hoofdstad 307 bestuurders en werden er 9 rijbewijzen (tijdelijk) ingetrokken.