21 bestuurders onder invloed tijdens verkeerscontroles

ADSC 5357bb

Afgelopen weekend hielden wij alcohol- en drugscontroles op verschillende locaties in de politiezone. 17 bestuurders waren onder invloed van alcohol, drie bestuurders waren onder invloed van drugs en één bestuurder was onder invloed van alcohol en drugs.

fgelopen weekend hield de politie Limburg Regio Hoofdstad alcohol- en drugscontroles in het verkeer. Op de Staatsbaan in Halen werden er 217 bestuurders gecontroleerd. Tijdens deze controle zaten 7 bestuurders onder invloed van alcohol achter het stuur. Eén bestuurder was onder invloed van verdovende middelen en was op pad met een voertuig waarvan de keuring verlopen was. Deze bestuurder moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren. Een andere bestuurder zat onder invloed van verdovende middelen achter het stuur en begaf zich op de baan met een voertuig zonder verzekering en met een verlopen keuring. Het voertuig van deze bestuurder werd getakeld en het rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Tijdens deze controle werden ook nog twee processen-verbaal opgesteld voor bezit van een gebruikershoeveelheid cannabis en er werd één voertuig in beslaggenomen wegens rijden tijdens een rijverbod.

Op de Kuringersteenweg in Hasselt werden er ook alcohol- en drugscontroles gehouden.
132 bestuurders werden hierbij gecontroleerd. 10 bestuurders bliezen positief. Eén van deze bestuurders kreeg ook een proces-verbaal voor overdreven snelheid. Eén bestuurder was onder invloed van verdovende middelen en een andere bestuurder was onder invloed van zowel drugs als alcohol.

De politie Limburg Regio Hoofdstad hield alcohol- en drugscontroles op twee locaties in de politiezone waarbij er in totaal 349 bestuurders gecontroleerd werden. De nodige processen-verbaal werden opgesteld.