Politie Limburg Regio Hoofdstad trekt verschillende rijbewijzen in

IMG 0116

Vrijdag heeft de politie Limburg Regio Hoofdstad de rijbewijzen van twee bestuurders ingetrokken. Twee andere bestuurders werden betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs. Drie voertuigen werden getakeld.

Vrijdagochtend heeft de politie Limburg Regio Hoofdstad een bestuurder aan de kant gezet die aan zeer hoge snelheid over de Beringersteenweg in Zonhoven reed. Er werden snelheden gemeten tot 135 kilometer per uur terwijl de maximum toegelaten snelheid er 70 kilometer per uur bedraagt. Het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Even later werd de persoon echter opnieuw aan de kant gezet toen hij toch opnieuw aan het rijden was. Zijn voertuig werd getakeld.

Op de Kuringersteenweg in Hasselt werd er vrijdag door de politie een bestuurder uit het verkeer geplukt die een rijverbod had lopen tot december. Ook op de Guffenslaan werd een bestuurder zonder geldig rijbewijs tegengehouden. Hij was tevens onder invloed van drugs. De voertuigen van beide bestuurders werden getakeld.

Op dezelfde dag werd de politie Limburg Regio Hoofdstad opgeroepen voor een verkeersongeval op de Groenstraat in Hasselt. De bestuurster van het voertuig, een 44-jarige vrouw, had meer dan 4 promille alcohol in haar bloed. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken en de vrouw werd bestuurlijk aangehouden.