Twee vermoedelijke drugsdealers opgepakt

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie Limburg Regio Hoofdstad twee personen opgepakt die verdacht worden van het verkopen van verdovende middelen.

Een verdacht voertuig op de Koning Boudewijnlaan te Hasselt trekt in de nacht van maandag op dinsdag de aandacht van een ploeg van de politie Limburg Regio Hoofdstad. Wanneer de ploeg het voertuig wilt controleren, versnelt de bestuurder om zich aan de controle te onttrekken. Tijdens de vlucht gooit de bestuurder een gebruikershoeveelheid cannabis en cocaïne uit het voertuig. Na een korte achtervolging kan het voertuig tot stilstand gebracht worden in de Bosstraat te Hasselt.

Een ploeg van de politie Limburg Regio Hoofdstad doorzoekt het voertuig en treft een som geld en voorwerpen aan die gebruikt worden om verdovende middelen te verkopen. De bestuurder van het voertuig wordt mee ten burele genomen.

Tijdens een huiszoeking bij de bestuurder worden er dealershoeveelheden verdovende middelen en een tweede verdachte aangetroffen.

De verdachten, een 25-jarige man en een 26-jarige man, allebei woonachtig in Hasselt, werden via de snelrechtprocedure gedagvaard. Zij dienen zich binnen enkele weken te verantwoorden voor de rechtbank.