21 bestuurders onder invloed

Afgelopen weekend hield de politie Limburg Regio Hoofdstad alcohol- en drugscontroles in het verkeer. Hierbij werden 21 bestuurders onder invloed betrapt.

In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie Limburg Regio Hoofdstad alcohol- en drugscontroles op verschillende locaties in de zone. Op de Heuveneindeweg in Zonhoven bliezen 131 van de 135 gecontroleerde bestuurders negatief. 4 bestuurders waren onder invloed van alcohol en moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren. Tijdens deze controle stelden de ploegen nog een proces-verbaal op voor drugsbezit en een proces-verbaal voor verboden wapendracht.

Op de Research Campus in Hasselt bliezen 105 van de 115 gecontroleerde bestuurders negatief.
9 bestuurders moesten hun rijbewijs afgeven omdat ze onder invloed van alcohol waren en één bestuurder testte positief voor drugs in het verkeer.

69 bestuurders werden op de Kuringersteenweg in Hasselt onderworpen aan alcohol- en drugscontroles. 6 bestuurders waren onder invloed van alcohol.
Eén van deze bestuurders was op het moment van de controle een professionele bestuurder. Eén bestuurder testte ook positief voor drugs in het verkeer. Deze bestuurder was in het bezit van een voorlopig rijbewijs en was in het gezelschap van twee passagiers.

In het totaal werden er 319 bestuurders gecontroleerd op drie locaties in de politiezone.
298 bestuurders bliezen negatief. 21 bestuurders waren onder invloed van alcohol of drugs, zij moesten allemaal hun rijbewijs tijdelijk inleveren.

Er werden ook nog verschillende processen-verbaal en onmiddellijke inningen opgesteld voor onder andere niet-verzekering en verlopen keuringsbewijs.