Verdachte van 11 inbraken opgepakt

Aan de hand van de camera's in de binnenstad en op de kleine ring van Hasselt kon een persoon die verdacht werd van 11 inbraken in de Hasseltse binnenstad geïdentificeerd worden. In samenwerking met de politiezones Aalst en Antwerpen werd de verdachte opgepakt.

In oktober 2017 stelde de politie Limburg Regio Hoofdstad 7 inbraken vast in het centrum van Hasselt. Vooral kleine horeca- en handelszaken werden het slachtoffer. Bij het raadplegen van de camerabeelden in het stadscentrum van Hasselt kon de verdachte opgemerkt worden, maar werd hij niet geïdentificeerd. De politiezone Aalst werd in dezelfde periode ook geplaagd door inbraken in het stadscentrum.

Camerabeelden van de verdachte werden in het opsporingsprogramma 'FAROEK' getoond om zijn identiteit te achterhalen. Dit bleef zonder resultaat.

In april 2018 werd er opnieuw ingebroken in 4 horecazaken in de binnenstad van Hasselt. Ook deze keer werd dezelfde persoon opgemerkt op de camerabeelden.

In samenwerking met politiezone Aalst kon de verdachte na een intensief onderzoek uiteindelijk toch geïdentificeerd worden. Hij werd opgepakt door de lokale politie Antwerpen.

De verdachte, een 44-jarige man uit Roemenië, werd voorgeleid bij een onderzoeksrechter in Dendermonde en werd aangehouden.