Kempische Steenweg afgesloten van 15 tot en met 19 augustus

Pukkelpop 2018

Tijdens Pukkelpop wordt de Kempische Steenweg ter hoogte van het festival verkeersvrij gemaakt. Concreet zal er geen gemotoriseerd verkeer toegelaten worden op het stuk tussen de kruispunten Vijverstraat/Tulpinstraat en Europalaan/Walenstraat, en dit op 15, 16, 17, 18 en 19 augustus.

Omleiding voor doorgaand verkeer

Doorgaand verkeer dat niet in de buurt van het festival moet zijn, wordt verzocht om de Pukkelpopsite te vermijden. Wie van Noord naar Zuid moet, of omgekeerd, doet dit best door een lus te maken via Genk of Lummen. Komend vanuit Noord-Limburg krijgen autobestuurders aan het afrittencomplex E314 in Houthalen (afrit 29) de keuze om via de Westerring in Genk of via het Klaverblad in Lummen richting Hasselt te rijden. Via digitale signalisatieborden op diverse strategische plaatsen worden de real time reistijden via Genk of Lummen aangegeven. Zo kan men telkens de snelste route kiezen om Hasselt te bereiken.

Omleiding voor lokaal verkeer

Voor de buurtbewoners worden er doorgangsbewijzen voorzien zodat zij ten alle tijden de lokale handelaars, de sportclubs enz… kunnen bereiken. Ga je van Hasselt richting Zonhoven, dan word je omgeleid aan de Corda Campus, via de Walenstraat, Kiewitstraat, Bokrijkseweg en Beverzakstraat. Van Zonhoven naar Hasselt loopt de omleidingsweg via de Ranonkelstraat, Slangbeekweg, Langvennestraat, Nijverheidskaai, Oude-Heidestraat en Paalsteenstraat. Op de volledige omleidingsroute geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u. Alle omwonenden ontvangen een brief met daarin alle praktische informatie over de doorgangsbewijzen en een omleidingsplan specifiek op maat van je situatie.

Meer informatie over de omleidingen: pkpomgeving@amaril.be.

Volg ons!

Dit jaar kan je ons tijdens het hele festival opnieuw volgen op sociale media! We Facebooken en Twitteren live over de veiligheid en verkeerssituatie in de omgeving. Volg ons op Facebook (Politie LRH), Twitter (@PolitieLRH) en Instagram (Politie_LRH).