13 rijbewijzen ingetrokken tijdens controleactie

Vorige week werden 13 rijbewijzen ingehouden van personen die onder invloed van alcohol of verdovende middelen achter het stuur zaten.

In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie Limburg Regio Hoofdstad opnieuw een controleactie gericht op alcohol en drugs in het verkeer op verschillende locaties in politiezone.

Tijdens één van deze controles merkte de politie Limburg Regio Hoofdstad een verdachte bromfiets op. Het voertuig werd op de Kempische Steenweg te Hasselt uit het verkeer gehaald voor een controle. Na deze controle blijkt dat de bromfiets werd opgegeven als gestolen, de bestuurders was onder invloed van verdovende middelen en de passagier was in het bezit van verdovende middelen. De nodige processen-verbaal werden opgesteld.

Twee bestuurders willen een controle op de Universiteitslaan in Hasselt ontvluchten, maar konden onderschept worden. Eén bestuurder was onder invloed van alcohol en de tweede bestuurder was onder invloed van zowel alcohol als drugs. De politie Limburg Regio Hoofdstad stelde de nodige processen-verbaal op en trok de rijbewijzen van de bestuurders onmiddellijk in.

In het totaal werden 233 bestuurders gecontroleerd. 7 bestuurders waren onder invloed van alcohol, 4 bestuurders waren onder invloed van verdovende middelen en 2 bestuurders waren onder invloed van alcohol en drugs.

Daarnaast werden er nog een handvol processen-verbaal opgesteld voor verschillende feiten zoals drugsbezit en verkeersinbreuken. Eén persoon had nog een bevel tot gevangenneming openstaan en werd mee ten burele genomen.