Verdachte van diefstallen opgepakt en gestolen goederen terug aan eigenaar gegeven

Vorige week kon de politie Limburg Regio Hoofdstad een verdachte van verschillende diefstallen oppakken en gestolen goederen terug aan de eigenaar bezorgen.

Vorige week dinsdag kreeg de politie Limburg Regio Hoofdstad een melding dat er verschillende stallen opgebroken werden op de Verbindingslaan te Diepenbeek. Ter plaatse aangekomen kon de ploeg vaststellen dat er meerdere werktuigen ontvreemd werden. De werktuigen hadden een totaalwaarde van meer dan 5.500 EUR. Tijdens het verder onderzoek werd de ANPR-camera op de Verbindingslaan in Diepenbeek gecontroleerd. Op deze beelden werd een verdacht voertuig opgemerkt.

In het kader van het verder onderzoek voerde de politie een huiszoeking uit in de Madeliefjesstraat te Genk. In deze woning werden een som geld en verschillende goederen aangetroffen, die gestolen werden in As, Diepenbeek, Genk, Houthalen en Tongeren.

De politie Limburg Regio Hoofdstad bezorgde de aangetroffen gestolen werktuigen terug aan de eigenaar van de stallen op de Verbindingslaan in Diepenbeek.

De verdachte, een 34-jarige man woonachtig in Genk, werd via de snelrechtprocedure gedagvaard. Hij dient zich binnen enkele weken te verantwoorden voor de rechtbank.