Veiligheidsmonitor

Vanaf half maart worden er in onze politiezone enquêtes rondgestuurd in het kader van de Veiligheidsmonitor. De Veiligheidsmonitor is een bevolkingsbevraging over verschillende veiligheidsthema's die georganiseerd wordt door de politie in samenwerking met FOD Binnenlandse Zaken en de lokale besturen.

Via een enquête wordt u als burger bevraagd over uw onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, preventie, het slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden.

Enkel personen die geselecteerd werden via een statistisch toevalssteekproef krijgen een enquête in de bus. Voor de politiezone zijn de resultaten van de Veiligheidsmonitor erg belangrijk. Wij gebruiken deze informatie immers bij het opstellen van onze nieuwe beleidsplannen. Mogen wij jullie dan ook vragen, indien je een enquête in de bus krijgt, om de vragenlijst zorgvuldig in te vullen? Dit kan op papier of via het internet. Alle antwoorden worden volledig anoniem verwerkt.

Indien je kiest om de bevraging schriftelijk in te vullen dan kan je gebruik maken van de retour-enveloppe waarmee je gratis je antwoord kan versturen. Dit is nog mogelijk tot eind april. Indien je ervoor kiest om de enquête via het internet in te vullen dan heb je nog tijd tot het einde van de maand mei.

Alvast hartelijk bedankt voor jullie medewerking!