Bestuurder met overdreven snelheid onderschept

Afgelopen nacht kon de politie Limburg Regio Hoofdstad een jonge bestuurder onderscheppen die zich met overdreven snelheid op de weg begaf en een rood licht negeerde.

Afgelopen nacht werd de aandacht van een ploeg van de politie Limburg Regio Hoofdstad tijdens een anonieme patrouille getrokken door een personenwagen die hun met hoge snelheid passeerde. De ploeg bevond zich op dat moment op de Gouverneur Verwilghensingel te Hasselt, waar de maximum toegelaten snelheid 90 km per uur is. De bestuurder van de personenwagen zette zijn weg verder in de richting van de Koning Boudewijnlaan en haalde hierbij snelheden van 150 km per uur. Hij verminderde even zijn snelheid toen een andere patrouille van de politie Limburg Regio Hoofdstad hem kruiste.

De bestuurder was zich niet bewust van de anonieme patrouille en vervolgde zijn weg waarbij hij 170 km per uur haalde op de Universiteitslaan en een rood licht negeerde. De politie Limburg Regio Hoofdstad maakte zich hierna kenbaar en zette de bestuurder aan de kant.

De bestuurder, een 19-jarige man woonachtig in Genk, moest onmiddellijk zijn rijbewijs inleveren voor een periode van 15 dagen.