Zes pv’s voor drugs in het verkeer tijdens reguliere controleactie

Tijdens een controleactie gericht op achterstallige verkeersbelasting en andere verkeersinbreuken betrapte de politie Limburg Regio Hoofdstad gisteren opnieuw zes bestuurders die onder invloed waren van drugs.

Gisteren hielden verschillende diensten van de politie Limburg Regio Hoofdstad samen met de Vlaamse Belastingdienst en de Douane controleacties in Diepenbeek en Hasselt. Er werd onder andere gecontroleerd op verkeersbelasting of boetes die niet betaald zijn en algemene verkeersinbreuken.

Er werden 62 pv's opgesteld voor niet-betaalde verkeersbelasting. De Vlaamse Belastingdienst inde voor meer dan 30.000 euro aan achterstallige belastingen. De Douane haalde 1.300 euro aan onbetaalde boetes op. Daarnaast werden er 55 onmiddellijke inningen opgesteld, vooral voor het gebruik van de gsm achter het stuur en het niet-dragen van de veiligheidsgordel.

Opvallend is dat er tijdens de actie zes bestuurders betrapt zijn op het rijden onder invloed van drugs. "Hiermee gaat ons aantal processen-verbaal dit jaar voor rijden onder invloed van drugs al ruim over de 100," zegt korpschef Pirard. "Zelfs op een doordeweekse dag betrappen we zonder moeite zes bestuurders. Een zorgwekkende trend waar we op blijven inzetten."