Opnieuw vier bestuurders positief voor drugs in het verkeer - "Teller dit jaar al op 49 pv's"

Tijdens een controleactie afgelopen weekend werden er opnieuw 4 bestuurders betrapt op het gebruik van drugs in het verkeer. In totaal komt de teller voor dit jaar daarmee al op 49.

Afgelopen weekend hield de politie Limburg Regio Hoofdstad opnieuw verkeerscontroles. Hierbij werden 4 bestuurders betrapt die onder invloed van drugs waren. Daarnaast werden er twee processen-verbaal opgesteld voor drugsbezit, werden er twee voetgangers betrapt die het rode licht negeerden en werd er een GAS-pv geluidsoverlast opgesteld voor een zogenaamde 'boomcar'.

"Wat vooral opvalt, is dat we opnieuw verschillende bestuurders betrapt hebben op drugsgebruik," zegt korpschef Philip Pirard. "Bij elke verkeersactie die wij houden lopen er verschillende bestuurders tegen de lamp. In de afgelopen drie weken hebben we in onze politiezone al 49 processen-verbaal opgesteld voor drugs in het verkeer, dat zijn er gemiddeld meer dan twee per dag."

De politiezone is dan ook van mening dat het toenemende drugsgebruik in het verkeer een groot probleem aan het worden is en zal de verscherpte controles hierop naarstig verderzetten.