Verdachte van gauwdiefstallen opgepakt

De politie Limburg Regio Hoofstad heeft een verdachte van verschillende gauwdiefstallen opgepakt.

Eind vorig jaar kwamen er twee meldingen binnen van gauwdiefstallen in het centrum van Hasselt. De gauwdiefstallen vonden plaats in horecazaken en de buit betrof telkens een aanzienlijke som geld.

De politie Limburg Regio Hoofdstad stelde een onderzoek in en controleerde de beelden van verschillende bewakingscamera's waarop een manspersoon duidelijk in beeld kwam.

Begin januari kwam er een melding binnen van verdachte gedragingen in de Ikea te Hasselt. Ter plaatse aangekomen kon de ploeg van de politie Limburg Regio Hoofdstad een persoon identificeren.

Verder onderzoek wees uit dat deze persoon in aanmerking kwam voor de gauwdiefstallen die enkele weken eerder in het centrum van Hasselt gepleegd werden.

De politie Limburg Regio Hoofdstad voerde deze week een huiszoeking met toestemming uit in de woning van de verdachte te Luik. Hierbij werden een som geld en kledingstukken die speciaal aangepast werden om gauwdiefstallen te plegen, aangetroffen.

De verdachte, een 44-jarige man uit Luik, werd via de snelrechtprocedure gedagvaard en dient zich binnen enkele weken voor de rechtbank te verantwoorden.