Voltha-actie

24294280 1585943054798877 6299976730089693914 n

Gisteren hield de politie Limburg Regio Hoofdstad, samen met verschillende partners, opnieuw een VoltHa-actie in de stationsbuurt en in Ter Hilst. Er werd ook een actie tegen woninginbraken gehouden.

Donderdag trokken politiemensen van de politie Limburg Regio Hoofdstad de straat op voor een politieactie in het kader van het VoltHa-plan en een actie in Ter Hilst. Ze werden bijgestaan door de federale politie en De Lijn.


In de stationsomgeving van Hasselt werden personen en voertuigen in de omgeving gecontroleerd. Ook de aanwezigen in café Anoniem werden gecontroleerd. Eén persoon werd hier betrapt met drugs op zak. Het nodige proces-verbaal werd hiervoor opgesteld.

De bussen van De Lijn komende van Maastricht werden ook aan een controle onderworpen. Tijdens dit onderdeel van de actie werden 137 personen en 25 voertuigen gecontroleerd. 8 processen-verbaal werden opgesteld voor onder andere drugsbezit, een verboden wapen, drugs in het verkeer en een niet-verzekerd voertuig. Er werd ook één persoon aangetroffen die illegaal in het land verbleef.

Tijdens een controle in Ter Hilst werden 55 personen, 35 voertuigen en 3 bussen van De Lijn gecontroleerd. Hierbij werden een illegaal en een geseind persoon aangetroffen. De nodige processen-verbaal werden opgesteld.

Gisterenavond werd er ook een actie tegen woninginbraken gehouden in de omgeving van de afrit in Lummen. 1042 voertuigen werden door de ANPR-camera gecontroleerd en 82 voertuigen werden effectief aan de kant gezet voor een controle. Hierbij werd één onmiddellijke inning opgesteld.