283 hardrijders betrapt tijdens de flitsmarathon

Op woensdag 11 oktober om 06.00 uur ging de achtste flitsmarathon van start. 151 lokale politiezones over het hele land deden mee aan het initiatief. De flitsmarathon eindigde vandaag om 06.00 uur. De politie Limburg Regio Hoofdstad stelde in totaal 283 processen-verbaal op voor overdreven snelheid.

De politie Limburg Regio Hoofdstad controleerde op verschillende plaatsen in de politiezone extra op overdreven snelheid. 2.086 voertuigen werden gecontroleerd door bemande snelheidscontroles. 211 van de 2.086 gecontroleerde bestuurders hielden zich niet aan de toegelaten snelheid. Eén bestuurder werd hierbij ook betrapt voor het rijden onder invloed van drugs. Het rijbewijs van deze bestuurder werd tijdelijk ingetrokken.

84.960 voertuigen passeerden de onbemande snelheidscontroles van de politie Limburg Regio Hoofdstad. Hierbij werden 72 voertuigen geregistreerd die zich niet aan de toegelaten snelheid hielden.

Tijdens de flitsmarathon stelde de politie Limburg Regio Hoofdstad in totaal 283 processen-verbaal op voor overdreven snelheid en één proces-verbaal voor het rijden onder invloed van drugs.