Politiezones kanton Borgloon en Limburg Regio Hoofdstad vatten verdachte diefstal

In de nacht van woensdag 12 juli op donderdag 13 juli werd er ingebroken in een motorhandel te Alken. Meerdere verdachten verschaften zich toegang tot de garage van deze handelszaak en gingen aan de haal met quads en een motorfiets. De opgeroepen politiepatrouilles, die snel ter plaatse kwamen, konden enkele verdachte personen opmerken op de N80 te Alken. Na een achtervolging werden verscheidene gestolen quads achtergelaten door de daders die het op een lopen zetten. In hun zoektocht slaagden interventie-inspecteurs van de politie Limburg Regio Hoofdstad, die bijstand leverden, erin om één verdachte te arresteren.

De 18-jarige verdachte uit Genk werd vervolgens verhoord door rechercheurs van de politiezone kanton Borgloon, terwijl o.a. het sporenonderzoek uitgevoerd werd door speurders van de politie Limburg Regio Hoofdstad.

Donderdagnamiddag werd de verdachte voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Na zijn verhoor besliste de onderzoeksrechter om de verdachte onder aanhoudingsmandaat te plaatsen en te laten opsluiten in de gevangenis te Hasselt.

Het verdere onderzoek naar medeverdachten zal gebeuren door de speurders van de lokale recherche van de politiezone kanton Borgloon.