Politie Limburg Regio Hoofdstad en stad Hasselt zetten verplaatsbare camera's in

Verplaatsbare camera Hasselt

Vanaf deze maand starten de politie Limburg Regio Hoofdstad en de stad Hasselt met de inzet van vaste verplaatsbare camera's op verschillende locaties in Hasselt. De camera's zullen helpen bij de aanpak van allerhande overlastfenomenen. Bijna alle gemeenten van de politiezone hebben reeds vaste verplaatsbare camera's aangekocht of gehuurd. Vanaf deze maand worden er ook twee zulke camera's op verschillende locaties in Hasselt ingezet. Deze camera's worden gehuurd door de stad Hasselt. Het uitlezen van de beelden gebeurt door de politie Limburg Regio Hoofdstad.

Via de camera's zullen allerhande overlastfenomenen zoals vandalisme en sluikstorten sneller en efficiënter kunnen worden aangepakt. Door middel van de camerabeelden kan de politie overtreders mogelijk herkennen en een proces-verbaal opstellen.

Gisteren werd een eerste vaste verplaatsbare camera geïnstalleerd op het Sint-Hubertusplein, ter hoogte van de kledingcontainer. Vandaag zal ook in de Hasseltse wijk Ter Hilst, op de parking van ontmoetingscentrum De Magneet, zo'n camera geplaatst worden. Beide camera's kunnen, afhankelijk van de noodzaak, in de toekomst verplaatst worden naar andere locaties in Hasselt. Dit gaat dan van parkings en ontmoetingscentra tot begraafplaatsen waar feiten van overlast worden vastgesteld door de politie.