Resultaten politieactie station Hasselt

Op donderdag 23 februari hield de politie Limburg Regio Hoofdstad opnieuw een VoltHa-actie in de stationsbuurt van Hasselt.

Donderdagavond trokken een 20-tal politiemensen van de politie Limburg Regio Hoofdstad de straat op voor een politieactie in het kader van het VoltHa-plan. Ze werden bijgestaan door de federale politie en inspectiediensten.

Bij de controles van de handelszaken in de stationsomgeving werden er drie personen aangetroffen die illegaal in het land verblijven. Tijdens een verkeerscontrole in de buurt werden er 117 voertuigen gecontroleerd, hierbij werd één proces-verbaal opgesteld voor rijden onder invloed en werden er twee processen-verbaal vastgesteld voor het niet inorde zijn met de boorddocumenten.

Daarnaast werden er nog controles uitgevoerd in horecazaken in het centrum van Hasselt. Hierbij werd één proces-verbaal opgesteld voor verkopen van verdovende middelen.

In het totaal werden er 192 personen en 118 voertuigen gecontroleerd. Er werden door de politiediensten 10 processen-verbaal opgesteld.