Resultaten verkeersactie met Vlaamse Belastingdienst

Afgelopen dinsdag hield de politie Limburg Regio Hoofdstad een gecombineerde verkeersactie samen met de Vlaamse Belastingdienst. De politiemensen hielden samen met de Belastingdienst controles op twee verschillende plaatsen in de politiezone. De Vlaamse Belastingdienst controleerde op onbetaalde verkeersbelasting, de politie Limburg Regio Hoofdstad verleende bijstand en controleerde de voertuigen op eventuele andere verkeersinbreuken.

In totaal werden er tijdens de actie 1.503 voertuigen gescand door de ANPR-camera van de Vlaamse Belastingdienst. 31 bestuurders hadden hun verkeersbelasting niet betaald. Zij moesten het openstaande bedrag onmiddellijk betalen en kregen een proces-verbaal. In totaal werd er een bedrag van bijna 11.000 EUR geïnd.

De politie Limburg Regio Hoofdstad stelde daarnaast nog 49 onmiddellijke inningen op voor het gebruik van gsm achter het stuur of het niet-dragen van de gordel. Er werden ook nog 14 processen-verbaal opgesteld voor andere verkeersinbreuken zoals bijvoorbeeld drugs in het verkeer en rijden met een niet-verzekerd voertuig.

In totaal namen 18 politiemensen en 10 leden van de Vlaamse Belastingdienst deel aan de actie.